Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » Actualizari » actualizare sistem de calcul al loturilor si stocului


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

Apreciez foarte mult sprijinul pe care mi-l oferiți

"Apreciez foarte mult sprijinul pe care mi-l oferiți constant și seriozitatea de care dați dovadă la fiecare solicitare pe care o am vizavi de programul de facturare. Am să vă recomand ori de câte ori am ocazia și vă doresc mult succes în continuare cu ceea ce faceți!"Mulțumesc încă o dată!

~Cătălina~

Vezi alte testimoniale

UPDATE: Actualizare sistem de calcul pentru stocul loturilor.

2012-12-16

Am publicat un update pentru a corecta calculul corect al loturilor.

Module afectate: receptii marfa, fise de magazie, bonuri vanzare, facturi.

Reproducere problema: in cazul in care sistemul era setat pe regim descarcare stoc MANUAL, si s-a emis o factura pe baza unui bon vanzare, iar in urma s-a emis o factura storno, nu s-au pus inapoi cantitatile pe loturile corecte.

Informatii: BOCP urmareste stocul unui produs pe baza intrarilor si iesirilor (5 intrari - 4 iesiri = 1 pe stoc), dar in acelasi timp se urmareste si stocul loturilor individuale. De fiecare data cand se inregistreaza o intrare cu receptie, aceasta intrare se considera un lot. La vanzarea unei cantitati de pe stoc, este posibil  sa fie intregistrate una sau mai multe iesiri, pe mai multe loturi in sistem FIFO sau MANUAL. In sistemul FIFO programul realizeaza aceste iesiri automat. In sistemul MANUAL, la adaugarea produsului pe bonul de vanzare, se poate alege de pe care lot, se doreste vanzarea.

Eroarea corectata prin acest update, afectau doar clientii care utilizau regimul MANUAL.

Corectii:

  • s-a corectat stornarea facturilor emise, pentru a intregistra corect stornarea stocurilor sa intre inapoi pe acelasi loturi de pe care au fost scazute
  • s-a corectat functia de alocare iesiri pe loturi, astfel chiar daca sistemul este setat la descarcare MANUALA, in cazul in care se identifica o problema, se vor redistribui iesirile cu probleme in regim FIFO. Astfel de probleme pot aparea in urmatoarele cazuri:
    • se corecteaza ulterior o receptie marfa (introdusa incorect) si se pune o cantitate de intrare mai mica decat era inainte si acea cantitate era deja vanduta in totalitate (se va genera o situatie de surplus de iesiri pe un lot care nu e pe stoc = stoc cu minus pe un lot)
    • din alte motive sau forta manuala se inregistreaza mai multe iesiri pe un lot si stocul lotului devine negativ.
    • se vinde un produs de pe stoc, care nu mai este pe stoc (daca introduce utilizatorul fortat)

In toate aceste cazuri de stoc lot negativ, se vor redistribui iesirile in regim FIFO (practic surpusul de iesiri de pe lot se vor aloca la urmatorul/urmatoarele lot/loturi)

Data actualizarii: 16/12/2012