Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » produse » gestiune si vanzari » transfer si conversie


gestiune si vanzari


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

Mi-a usurat foarte mult munca ca si producator

"Eu am o parere foarte, foarte buna legata de serviciile oferite de echipa Real Life, programul de gestiune il recomand cu mare caldura tuturor, mi-a usurat foarte mult munca ca si producator, am control asupra materiei prime si a stocurilor de produse finite, generare facturi la fel, de fiecare data cand am sunat s-au rezolvat toate problemele avute si legate de site si de programul de gestiune. Deci eu sunt super incantata de voi si de toate solutiile pe care le oferiti, sper sa avem o colaborare lunga in continuare, recomand cu caldura tuturor."

~Mihaela Jarai- Alma Beauty~

Vezi alte testimoniale

Program Gestiune/Vanzari - Transfer si conversii produse

Transfer produse între puncte de lucru, depozite și magazii

Modulul de transfer produse permite miscarea produselor între puncte de lucru, magazii și depozite.

Fiecare punct de lucru, magazie sau magazin are un regim de stoc en-gros sau en-detail.

Diferența între cele două este:

 • în magaziile cu regim en-gros, toate prețurile se calculează cu prețul de vânzare fără TVA și se adaugă TVA-ul la final.
  • Astfel 10 caiete de 10 lei, vândute la 8,06 RON +TVA bucata vor fi 99,94 RON cu TVA
 • în magaziile cu regim en-detail, toate prețurile se calculează cu prețul care include TVA și se calculează invers prețul fără TVA.
  • Astfel 10 caiete de 10 lei, vândute la 10 RON (TVA inclus) bucata vor fi 100 RON cu TVA

În momentul în care, se transferă produse între puncte de lucru care nu au același regim de stoc, se aplică regulile:

 • ieșirile, la punctele de lucru/magazii cu regim en-gros, se fac la prețul de intrare+TVA. Valoarea stocului la un punct en-gros, este ținut la prețul de intrare.
 • ieșirile, la punctele de lucru/magazii cu regim en-detail, se fac la prețul de vânzare cu TVA inclus. Valoarea stocului la un punct en-detail este ținut la prețul de vânzare cu TVA inclus.
 • intrările, la punctele de lucru/magazii cu regim en-gros se înregistrează la prețul de intrare inițial din punctul sursa, chiar daca acela are regim en-detail. Valoarea stocului care intră este calculat cu prețul de intrare.
 • intrările, la punctele de lucru/magazii cu regim en-detail, se înregistrează la prețul de intrare inițial din punctul sursa, indiferent de regim, pentru a avea referința prețul de intrare la calcularea profitului. Valoarea stocului care intră, este calculată cu prețul de vânzare.

Se pot genera diferite rapoarte de stoc noi și vechi, în urma transferurilor între diferitele puncte de lucru, sau magazii și depozite.

Conversie produse

Bonul de conversie, permite consumarea unuia sau a mai multor produse si receptionarea unuia sau mai multor produse generate. Acest modul este util pentru firmele care realizeaza productie.

Pentru a efectua combinații de produse sau a introduce schimbările fizice în urma producției, se utilizează modulul de conversii produse.

 • Se creează un bon de conversie pe care se specifică motivul sau scopul tranzacției;
 • Se selectează produsele care sunt consumate și cantitatea lor;
 • Se selectează sau se creează fișe noi, pentru podusele generate;
 • Programul înregistrează automat ieșirile și intrările, rezultate în urma convesiei.

Conversii automatizate pe baza unor retete.

Retetele, permit definirea unor sabloane cu produsele care trebuie consumate (in diferite cantitati), pentru a realiza una sau mai multe produse:

reteta pentru consum necesar produse la converzii si generare produse noi

Retele pot fi utilizate cu usurinta: se defineste reteta + cantitatea pentru portii si produsele sunt adaugate automat, pe bonul de conversie.