Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » Actualizari » limitare metoda de plata la tip client pentru comenzile cloudmart si b2b


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

Mi-a usurat foarte mult munca ca si producator

"Eu am o parere foarte, foarte buna legata de serviciile oferite de echipa Real Life, programul de gestiune il recomand cu mare caldura tuturor, mi-a usurat foarte mult munca ca si producator, am control asupra materiei prime si a stocurilor de produse finite, generare facturi la fel, de fiecare data cand am sunat s-au rezolvat toate problemele avute si legate de site si de programul de gestiune. Deci eu sunt super incantata de voi si de toate solutiile pe care le oferiti, sper sa avem o colaborare lunga in continuare, recomand cu caldura tuturor."

~Mihaela Jarai- Alma Beauty~

Vezi alte testimoniale

Limitare metodă de plată la tip client pentru comenzile CloudMart și B2B

2023-11-03

Am implementat limitarea metodelor de plată, pentru comenzile preluate de pe magazinele construite pe platforma noastră, CloudMart și pentru comenzile preluate de pe site-urile B2B construite pe platforma BOCP, în funcție de tipul de client.

Cum funcționează facilitatea?

Această funcționalitate permite comercianților online să limiteze metodele de plată disponibile în funcție de tipul clientului. Acest lucru poate fi util pentru a reduce riscul de fraudă și de neplată.

Tipuri de clienți

În cadrul acestei funcționalități, sunt definite două tipuri de clienți:

  • Persoana fizică
  • Persoana juridică

Metode de plată

Pentru fiecare tip de client, pot fi disponibile diferite metode de plată. De exemplu, metoda de plată cu cardul de credit poate fi disponibilă doar pentru persoanele fizice, în timp ce metoda de plată cu transfer bancar poate fi disponibilă doar pentru persoanele juridice.

Limite de plată

Pentru unele metode de plată, pot fi setate limite de plată. De exemplu, limita de plată pentru metoda de plată cu ramburs poate fi de 1000 lei pentru persoanele fizice și de 5000 lei pentru persoanele juridice.

Utilizare

Pentru a utiliza această funcționalitate, comercianții online trebuie să:

  1. Seteze limite de plată pentru unele metode de plată, dacă este necesar.
  2. Să selecteze tipurile de clienți la care se aplică metodele de plată disponibile

Conform legii nr 296/2023 se impune o limită de 1000 lei cash pentru persoanele fizice și 5000 lei pentru persoanele juridice, astfel prin această implementare se poate seta limita la care se poate genera AWB.

Tutorial configurare metode de plată: https://kb.bocp.eu/view/0/178-configurare-metode-de-plata.html