Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » Actualizari » validare cui si autocompletare date firma la comenzi webshop


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

Apreciez foarte mult sprijinul pe care mi-l oferiți

"Apreciez foarte mult sprijinul pe care mi-l oferiți constant și seriozitatea de care dați dovadă la fiecare solicitare pe care o am vizavi de programul de facturare. Am să vă recomand ori de câte ori am ocazia și vă doresc mult succes în continuare cu ceea ce faceți!"Mulțumesc încă o dată!

~Cătălina~

Vezi alte testimoniale

Validare CUI si autocompletare date firma la comenzi webshop

2021-04-21

Am actualizat platforma noastra eCommerce CloudMart pentru a include un validator pentru comenzile plasate de catre persoane juridice.

La completarea campului CIF, site-ul va consulta automat baza de date de pe anaf.ro pentru a valida cui-ul si va precompleta campurile NR Registrul Comertului, denumire firma si adresa fiscala cu datele primite prin validare. Astfel clientul plaseaza comanda mai usor si eliminam posibilitatea de a gresi in denumire sau datele fiscale.

Pentru cazul in care baza de date anaf.ro nu este disponibila, se permite utilizatorului sa editeze campurile manual si sa completeze datele firmei.

Noua optiune include si o facilitate pentru a limita inscrierile la CUI-uri noi iar pentru cui existent se va afisa un mesaj utilizatorului sa se logheze in contul existent sau sa recupereze parola cu un click. Optiunea este utila daca se doreste eliminarea datelor duplicate in baza de date, dar este un mic obstacol pentru clienti deoarece sunt obligati sa recupereze contul daca exista deja firma in baza de date.

Mai jos prezentam o imagine cu un astfel de caz:

Validare CUI si autocompletare date firma la comenzi webshop

Validare CUI in baza de date VIES Europa

Daca clientul introduce un cui din Uniunea Europeana, care incepe cu codul tarii UE, site-ul va verifica automat acest cui in baza de date VIES de pe ec.europa.eu. Acest api confirma daca CUI-ul este inregistrat ca si operator inregistar cu scopuri TVA in alta tara membra UE si in cazul in care este valabil, se va aplica automat 0% TVA la comanda pe site.

Verificarile dupa CUI functioneaza atat la plasarea unei comenzi, fara a fi logat, completand datele noi ale societatii cat si la finalizarea unei comenzi prin login si creare identitate noua de facturare.

Daca clientul are mai multe firme adaugate in contul lui atunci cosul de cumparaturi va fi actualizat automat la cota TVA conform identitatii selectate:

  • comenzile plasate ca persoana fizica vor contine cotele de TVA standard setate pe produse.
  • comenzile plasate pe persoane juridice din romania vor fi plasate cu cotele standard de TVA, iar la produsele speciale cu regim facturare 0% TVA catre persoanele juridice se va aplica 0% TVA (cum sunt testele de covid)
  • comenzile plasate de persoane juridice care introduc un CUI valabil din UE vor avea 0% TVA aplicat pe comanda
  • comenzile plasate de persoane juridice care introduc un CUI invalid din UE vor avea TVA-ul standard din Romania aplicat pe comanda