Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » Tutoriale » import contacte


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

Fenomenal, raspunde la toate nevoile noastre si este adaptabil

"Posibilitatea ca partenerii sa vada stocul in timp real si sa plaseze comenzile online a redus considerabil timpul care se aloca convorbirilor telefonice pentru verificare si rezervare. Si alte multe avantaje care le aduce prin setarile produselor, Factura se emite doar electronic si se trimite partenerului nefiind necesara o trimitere fizic catre clienti."

~Ceramica Stil SRL~

Vezi alte testimoniale

Import contacte

2013-07-05

Importarea de contacte se face dintr-o lista CSV sau dintr-un tabel excel. Pentru a accesa opțiunea de importare contacte se accesează:

CONTACTE -> SETARI MODUL (rotita dintata din dreapta) ->buton IMPORT CLIENTI.

1. Se bifează sau se debifează câmpurile care doriți să le importați, conform capturii de mai jos.


2. Se face click pe butonul 


3. Se alege fișierul sau se copiază textul sursă. Se alege separatorul, apoi click pe salvează.

4. În cazul în care unul dintre câmpurile care sunt în import nu sunt corect editate, programul va afișa un mesaj de eroare și un tabel cu o previzualizare a importului. In cazul in care totul e ok, se confirma importul.

Mențiuni:

  • Ordinea coloanelor trebuie sa fie echivalentă la coloanele din BOCP.
  • Dacă folosiți un modul care necesită selectarea unui client sau a unui furnizor, va trebui să filtrați lista și să selectați "Toate". Dacă ați folosit un contact pentru prima oara de exemplu în modulul Facturier, acesta va fi automat setat în program ca și Client. A doua oară când va trebui să selectați acel contact pentru o vânzare de ex, acesta va apărea automat în lista de clienți. Același lucru este valabil și în cazul furnizorilor.
  • Adițional, se pot importa și contacte din Gmail.

Update: 09-08-2013

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează importul customizat și cum trebuie editat fișierul în Excel, mai jos am creat un exemplu.

După cum se vede din captura de mai jos, am selectat doar 3 câmpuri care dorim să le importăm(am selectat doar 3 pentru a fi mai ușor de urmărit.): Localitate, Telefon și Judet.Am creat un fișier de exemplu în excel pe care îl puteți descărca aici.

În fișier sunt 6 coloane:

  • Nume contact - numele este obligatoriu și nu trebuie selectat înainte de importare.
  • Localitatea - câmp selectat pentru import
  • Nr. inreg - coloana obligatorie - se poate pune 1 la toate contactele.
  • CUI/cod fiscal - CUI-ul e obligatoriu fiind unul din parametrii prin care se evita adăugarea contactelor duplicate. Dacă contactele n-au CUI, se poate pune un număr aleatoriu
  • Telefon - câmp selectat pentru import
  • E-mail - câmp selectat pentru import


Fișierul se salvează în format CSV

Modalitate import:
1. Importarea unui fișier CSV.

Pentru a importa fișierul CSV, trebuie să ștergeți primul rând, BOCP neavând de unde să știe ca primul rând sunt defapt denumiri de coloane.


2. Importare prin copierea tabelului(Copy/Paste)
Se selectează tot tabelul în afara de primul rând, se face copy(ctrl+c), apoi paste(ctrl+v) în câmpul de import conform capturii de mai jos:Se salvează, apoi va apărea o fereastră cu un Preview la o listă cu ce se va importa. Această fereastră apare pentru a verifica dacă programul importă corect sau nu. În cazul în care observați probleme, se poate anula procesul de import.


Dacă un contact există deja în agendă, acesta va apărea la Preview ca și tăiat și nu va fi reimportat pentru a evita duplicatele.