Cont demo pentru incercare BOCP
BOCPBOCP.eu » Tutoriale » setari de baza bocp


Cont demo pentru incercare BOCP

Ai întrebări?

Sună la 0365-424.438 între orele 09-17, luni-vineri, pentru asistentă.

Statistici BOCP:

S-au comportat ca niste profesionisti

"Ne-au sustinut de cate ori am avut nevoie chiar daca nu am respectat mereu procedura de comunicare standard." 

~SC Promotex SRL~

Vezi alte testimoniale

Setări de bază BOCP

2013-03-04

Înainte de a începe să folosiți programul BOCP, trebuie să fiți siguri de setările de bază ale programului.
Datorită complexității programului, fiecare modul BOCP are anumite setări, dar în majoritatea cazurilor setările sunt prestabilite. De ex. setările pentru facturier online.

Cele mai importante setări sunt cele de bază, care practic conțin informații despre afacerea dumneavoastra.

Dupa ce ați intrat prima oara în program, primele informații care trebuie stabilite sunt cele despre firma/compania dvs. Intrați la Sistem -> Setari Cont. După cum se vede și în captura de mai jos, va trebui să completați câmpuri care cer informațiile de bază ale firmei dumneavoastra ca și: Numele firmei, CUI, date de contact, etc.

setari de baza BOCP
Din aceași fereastră, dar tab diferit, puteți să vă și personalizați programul încărcând logo-ul/sigla firmei dvs. Aceasta o veți putea folosi de exemplu la facturi personalizate sau contracte.

facturier personalizat

Din aceași ferastră, dar tab diferit, puteți adăuga si conturile bancare ale firmei dvs care vor apărea de exemplu pe facturi sau contracte, puteți configura punctele de lucru sau puteți administra utilizatorii/angajații care vor avea acces la program.

La Configurare Generală, veți putea face alte setări de bază. Aceste setări vor fi pre-stabilite, însă în anumite cazuri veți fi nevoiți să faceți și aici câteva setări.

În captura de mai jos, puteți seta formatul de dată general. Prestabilit e Y-m-d, unde Y=an, m=luna, iar d=ziua. Dacă formatul rămâne Y-m-d, atunci în locurile unde va fi afișată data, formatul va fi de exm: 2014/09/19.

setari BOCP

La unități de măsură, aveți pre-stabiltie câteva unități de măsura care deobicei sunt cele mai folosite. De ex: buc, mp2, kg, metri, luna, an, etc, însă puteți șterge sau adăuga altele în funcție de nevoile dumneavoastră. Acestea vor putea fi selectate în modulul de gestiune, în momentul în care faceți o recepție.

Devizele Valutare sunt defapt monedele folosite în anumite module ca de ex: facturierul sau modulul de recepții marfă. Conversia de la o valută la alta se face conform cursului valutar de pe site-ul oficial BNR.

În captura de mai jos, aveți un exemplu de setare pre-stabilită a cotei TVA. În acest caz, cota TVA de 24% este setată default, astfel pe toate facturile sau recepțile făcute, cota de 24% va fi automat selectată, însă veți putea selecta alta cota TVA în momentul în care faceți o vânzare sau recepționați un produs, dacă e cazul.

cota tva

Din același loc puteți și să schimbați cota TVA la toate produsele, păstrând prețul curent de vânzare cu TVA în cazul firmelor en-detail sau fără TVA în cazul firmelor en-gros.